SZERETNÉK AIRSOFT-OS LENNI

Nézzük pontról pontra, mi kell ahhoz hogy profi airsoftos legyél Te is! Ha kérdéseid vannak felteheted azt is, a lap alján találsz egy kérdőívet ahol felteheted a kérdésed! Tarts velünk!!!

1. Miért pont az airsoft? Becsületes harcok, szabályos játékmenet!

Mielőtt belevágsz az airsoftba nem árt tisztázni hogy miért érdekel ez, mi az ami megfogott és mi a célod ezzel az egésszel. Lehet hülyén hangzik, de a tapasztalatom az hogy akik nem vagy nem jól megfogalmazott célokat tűztek ki, és csak hirtelen fellángolásból órási összegeket elvertek airsoft felszerelésre, csalódás és bukás, pénzkidobás lett a vége!!!

Nekem pl személy szerint a katonaság tetszik de nem mentem katonai iskolába vagy nem mentem el katonának. Mindig is érdekelt a harc, harcok, fegyverek és a katonai, militarysta életvitel.
Az airsoft számomra kielégíti ezeket a vágyakat. Férfinak és önbizalommal teli érzem magam amikor egyenruhába és taktikai mellénybe vagyok egy jó nehéz fém m4-el a kezembe.

Az én célom az hogy a honfitársaimhoz eljuttassam az airsoftot mint szabadidősportot.


MINDENNEK AZ ALAPJA A BECSÜLET

A legfontosabb dolog az airsoftban a BECSÜLET!!! Ha te nem vagy becsületes típus akkor ez nem a te sportod.... Vagy, lehet hogy pont ez a jó esemény ahhoz hogy megváltozz. Hidd el, ez nem csak egy játék. Ahogy a pályán, a csatamezőn viselkedsz, arról lehet következtetni arra hogy a valóéleben milyen ember lehetsz. A változás ingyen van, bármikor a rendelkezésedre áll. Ha becsületes vagy a csatamezőn akkor a pályán akkor a honfitársaid, a sport-tásraid felfognak rád nézni, megfognak benned bízni és példa leszel. Megvagyok róla győződve hogy ez hatással lesz a mindennapjaidra is. A suliba, üzletbe és  a csaldodba.

,,Az airsoft egy becsületen alapuló sport,,

NYILATKOZAT: az airsoft játékosok nem képviselnek semmilyen katonai vagy félkatonai szervezetet, politikai, vallási, vagy etnikai csoportot. Az airsoft a paintballhoz hasonló, biztonságos, erőszakmentes, stratégai-taktikai játék, melyet törvénytisztelő állampolgárok százezrei űznek világszerte. Az airsoft nem kívánja a háborút, a fegyveres konfliktusokat dicsőíteni, nem a valóságot szimulálja - csupán egy játék. Az airsoft eszközök olyan országokban is szabadon birtokolhatók, ahol a legszigorúbb szabályozás alá esik a fegyvertartás.


SZABÁLYOK

Az airsoft játékot szigorú szabályok között végzik. A szabályokat hazánkban a MAGYAR AIRSOFT SZABÁLYZAT határozza meg.


Megvan a becsület, a szabály de még mindig nem lőttem és nem is nézek ki úgy mint ahogy kellene!

Stílusok, öltözetek és felszerelések

Ha csak érdekel a téma de nem tudod hogy ez a te sportod-e, látogass el eseményeinkre és regisztrálj a felszerelésbérlés modulba. Tudunk számodra felszerelést biztosítani hogy kipróbáld. Lehet az első benyelt lövés után hazamész mert ez bizony nem a Te sportod, vagy annyire elkap a gépszíj hogy átmész Rambóba!!!!

Stílusok

Az alábbi oldalon megmutatjuk a leggyakoribb stílusokat.

Esküvőre, ballagásra sőt még egy igényes vacsira sem mész el hogy valami alkalomhoz illőt fel ne vegyél.
Játékmód függő hogy milyen elvárt öltöztet (dresscode) kér a szervező. Nagyon elterjed a PMC vs. Reguláris hardsereg öltözet eg játékon. Az alábbiakban ezt a két standard verziót mutatom meg

PMC (Private Military Company)
A PMC zsoldos katonákból verbuvált alakulat.
Nekik van a legegyszerűbb öltözet ezáltal a legolcsóbb összerakni pl egy airsoft játékra!!!
Öltözet: általába farmer vagy homok színű nadrág, felsőnek egyszínű poló pulcsi agy ing, ehhez TAN/OLIV, homokszínű taktikai mellény. Fejviselet általában baseball sapka vagy sisak.

Reguláris hadsereg!

Általában teljes katonai öltözet, álltában a NATO által szabványosított mintáztatok. ezek: