mindenkor eligazítás

e-Eligazítás

 • Legelső hogy a megadott módon regisztrálsz az eseményre. Ez a facebook eseményen belül egy OTT LESZEK, és a magyarairsoftkozosseg.hu oldalán az eseményhez tartozó hivatkozáson belül a számodra megfelelő frakcióba regisztrálsz. A www.magyarairsoftkozosseg.hu oldalon KÖTELEZŐ a regisztráció. Ez az eligazítás képzi a mindenkori eligazítást és ez tartalmazza azokat a szabályokat melyeket a játékon alkalmazni fogunk. Ezért KÖTELEZŐ JELLEGGEL OLVASD EL. E dokumentum a pályán is elérhető lesz, a regisztrációnál tudod elkérni amennyiben NEM OLVASTAD el. Fontos, külön eligazítás NEM LESZ csak végig futunk a pontokon.
 • Katasztrófavédelem

Bármilyen jellegű baleset esetén a játék megáll és segítséget kell nyújtani, addig mindenki a parkolóba várakozik további utasításra várva. Baleset vagy tűz esetén a 8-as csatornán vagy/és a 06305171212 számon kell a szervezőt hívni. Házak tetejére, széna szalmabálák tetejére mászni tilos. Sehova nem mászol fel ahol létra van. Fára mászást is kerüljétek. Csak jól belátható biztonságos területekre mennyetek. Amennyiben veszélyes helyet találtok a szervezőnek jelezzétek. (akna gödör stb)

 • REGISZTRÁCIÓ: Amint belépsz a kapun SZEMÜVEG HASZNÁLATA NONSTOP KÖTELEZŐ. A parkolás után az legyen az első, hogy jössz regisztrálni, majd felöltözöl és indulsz kronózni. Kronózást a saját BB-ddel végezzük el, JOULE-ba mérjük. (FONTOS. A KIJELÖLT HELYEN PRÓBÁLD A FELSZERELÉSED NE A PARKOLÓBA LÖVÖLDÖZZ ESZETLENŰL)
 • Fegyverkezelés, egyéb airsoft eszközök:

JOULE értékek:

 • Kis pisztolyok, AEG/HPA: maximum 1.67 JOULE
 • DMR: 2.32 JOULE (min 95 cm hossz, távcső,támaszték csak 1-es leadására alkalmas)
 • Sniper: 3.34 JOULE (mechanikus, rugós/gázos ismétlődő mesterlövész replikák)

További fegyverkategóriákat a Magyar Airsoft Szabályzat leírásában találtok.

Regg és kronó után a szervező által kijelölt eligazítás területén a rajoddal várakozni szíveskedjetek, fesztelenített, tártalan kikapcsolt és biztonságos üzemmódba helyezett replikával. Eligazítás kezdés időpontok az eseményben leírtak alapján.

40-es gránátok: minden gránátvető ami replikára szerelt vagy kézi gránátvető (40-es, 40mm-es stb) szobába belőve mindenki köteles HIT-et mondani és további medikre nincs lehetőség. (Mivel a gránátokat teljes megsemmisítésre szánták). A 40-esek viszik a járműveket, a pajzsot és csoportos találatot is.

Thunder B, egyéb BB szóró gránátok: amennyiben az ellenfél egy normálisan működő Thunder B gránátot vagy BB szóró gránátot dob be melléd azonnali HIT-et jelent, azonnali kiállót. Medikelhető vagy amennyiben a szervező ezt lehetővé tette, pl épületen kívűl. Ha olyan szobában vagy helyiségben tartózkodsz ahol lehetőséged van elbújni nem számít találatnak, de mivel jó fej vagy és tiszteletben tartod a másik fél szándékát, befektetését a gránátra etikából jeles vagy és megadod.

Ha kint vagy szabadban és úgy kapod a gránátot kb 4-6 méteren belül találatnak számít. Ne légy szőrszálhasogató, add meg tisztes távolságon belül. Ugyan ez vonatkozik a BB szóró gránátokra is ,ha találatot kaptál, illetve ha bedobták melléd. MEG SZOKTUK ADNI. Mert gránát, igaz BB-t tartalmaz, de gránát. Legyünk korrektek adjuk meg. Kérlek, ha bedobták melléd, és talált és ha lehetőséged van, szedd fel és add oda vagy szólj a gazdának hogy nálad van.

LÉNYEG: A GRÁNÁTOK AZÉRT VANNAK HOGY AZ ÉPÜLETBE PL CQB-NÁL EGY SZOBÁT KIÜRÍTSEN. EZT JEGYEZZÉTEK MEG ÉS ALKALMAZZÁTOK, MIND AZ ADÓ MIND A FOGADÓ FÉL.

FIGYELEM. használt gránáthéjjal vagy egyéb dologgal (fa, palack, kavics, toboz) nem dobálózunk.

FONTOS: gránát dobásánál a gránátot egy EJTŐ mozdulattal küldjük el, ne a kislabda hajítással azonos mozdulattal. Amennyiben mindig ejtve dobjuk a gránátot ágyék alá fog kerülni, nem az ellenfél, a haverod és barátod, sporttársad fejére.

 • Találat megadás késelés dobatás és medikelés, medik rendszerek.

Tetőtől talpig találatnak számít a beazonosított találat. Mást felszólítani találat megadásra illetve megkérdezni hogy meg volt e, szigorúan TILOS. Airsoftban az a találat AMIT MEGADNAK. A replika találatot is bemondjuk találatnak. Ekkor HANGOS HIT vagy MEGVOLT szóval jelzed hogy találatot kaptál, ezzel visszaigazolva az ellenfélnek, és a lehető leghamarabb előrántod a SÁRGA, ZÖLD NARANCSSÁRGA VAGY bármilyen ilyen színű TALÁLATJELZŐ KENDŐDET. A találatjelzőt a fejedre, mindenki számára jól látható helyre helyezed. Amennyiben ezt elmulasztod úgy másodszori figyelmeztetésre hazaküldelek. Nem szeretnénk kézfeltartásos találatmegadásokat látni. Egyértelmű megkülönböztetést a találatjelző kendő ad.

Dobatás: az ellenfél oldalról vagy hátulról való megközelítése és közelről a lövés helyett rászólsz hogy dobd el. Ezt Ő nem kötele megadni de mivel jó fejek vagyunk megadjuk, találatnak számít. Szemből dobatás részben van, részben nincs. Szituáció függő, ezt az adott ellenfél páros lélekjelenléte és korrektsége dönti el, kérlek oldjátok meg barátságosan.

Késelés: csak airsoft replika gumikéssel. Otthon mókányolt kések, műanyag fa stb, csak a szervző bemutatása után. Medikre váró embert lehet késelni. A késelés azonnali visszaállót eredményez. Vagy egyedül vagy csapatostul. Ezt a szervező jelzi majd eligazításon.

Medikelés:

 • nincs medik: a szervező által meghatározott helyen és módon találatjelzővel vissza sétálsz a kiállóra és ott feléledsz, folytathatod a játékot.
 • Mindenki medikel mindenkit: ha kilőttek bármelyik csapattársad kézrátétellel gyógyíthat. 60mp-ig kell számolnod gyógyításnál. általában no limites, tehát akárhányszor lehetséges. Kivérzési idő 5 perc. Ha 5 percen belűl nem jön medik, akkor visszaállsz. Vagy egyedül vagy csapatostul. Ezt a szervező jelzi eligazításon.
 • Dedikált medig: 1 csapatban meghatározott számú medik 1-2 pl akik megvannak jelölve: a b pontban feltüntettett módon vagy kötszer segítségével. Ez is lehet no limites vagy limitált. Ha limitált akkor pl fáslival kell a halottat bekötni, elszámolva 60mp-ig majd újraéled. Limitált mediknél a szervező határozza meg 1 embernek hány élete/esélye lehet. Kivérzési idő 5 perc. Ha 5 percen belűl nem jön medik, akkor visszaállsz. Vagy egyedül vagy csapatostul. Ezt a szervező jelzi eligazításon.
 • extra medik szabály: a szervező eligazításon elmagyarázza

A B C vagy D, ezt szervező eligazításon jelzi. Alap szabályok: - halott ember nem beszél, kivérzési idő alatt nem mozogsz, nem járkálsz maximu a tűzvonalból és biztonságos helyre állsz pár méterre és ott várod a mediket. Medikelési testhelyzet, guggolva vagy állva. Medikelés közben ha te mediklesz kilőheted az ellenfelet de ez esetben ÚJBÓL kell elkezdened a számolást. Ha a medikelőt is kilövik értelem szerűen halál. Ha a halottat medikelés közben lövik akkor szólni kell a medikelő társunknak hagyja abba mert reménytelen. Visszaálló. Halottat ki lehet vonszolni egy biztonságos fedezékbe, gyalog vagy max gyors léptekbe, de nem futva.

Visszaállás: csak a szervező által kijelölt helyen állunk vissza. Nem az offzonábol nem a parkolóból.

Extra: kis lyukon, réseken nem lövünk kifelé. Csak olyan helyen ahol a fegyverünk és a fejünk kifér.

Nem mozdítjuk, nem dobáljuk a pálya elemeit.

 • Sorozat/egyes lövés.

Ezt a szervező dönti el, az adott játékosokról, létszámból ítélve.

20 méteren belül csak 1-es lövés van. Épületben nincs sorozat. Kifelé és befelé lehet sorozni 20 méternél távolabb.

Csatornákat a rádión a szervező ismerteti.

Feladatot a szervező ismertetni.

Mindenkit a becsületes játékra buzdítok, veszekedés problémázás esetén nem nézve ki kezdeményezte mind a két fél hazamehet. A pályán semmiféle káromkodást anyázást szidalmazást nem vagyok hajlandó sem elfogadni sem megtűrni.