2023 KABUL SZABÁLYOK

3day BIST HAZARI 2022 eligazítás és játékszabályzat

TISZTELT 3DAY BIST HAZARI JÁTÉKOS!

Kérlek olvasd el figyelmesen az eligazítást. A végén aláírásoddal kijelented, hogy elolvastad, megértetted és alkalmazod a leírtakat. Továbbá: Tudomásul veszem, hogy az Airsoft veszélyes szabadidős elfoglaltság, melyet azon személyek folytathatnak, akiknek fizikai és szellemi képességei ezt lehetővé teszik. A meghatározott biztonsági szabályokat ismerem és ezek betartása mellett veszek részt a rendezvényen. Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy alkohol, gyógyszer, drog befolyása alatt nem állok! Ha nem rendeltetésszerűen, előírás szerint használom a felszerelést, vagy megszegem a biztonsági előírásokat, és emiatt magamban vagy másokban kárt vagy sérülést okozok, akkor a tetteimért vállalom a felelősséget, az esemény kiírója nem vonható felelősségre. Kijelentem, hogy a meghatározott feltételeket megismertem, tudomásul veszem, megtartom és azokat kötelező érvényűnek tartom a magam számára.

Védőszemüveg viselése a pályára belépéstől a terület elhagyásáig kötelező. Alváskor is kemping zónában is.

0.nap szerda de kint leszünk hétfőtől. Airsoft replikákat szigorúan CSAK csütörtök reggel 6-tól lehet kipakolni belőni és legkésőbb 09:00-09:30 közös eligazítás.

Napirend
hétfő kedd szerda bázisépítés és bulikázás
szerda este közös frakcióvezető megbeszélés
csütörtök 09:00-10:00 eligazítás közös
szombat este 23:00 befejezés, fegyverek elpakolása és bulikázás

Mindenkinek a saját BB-jével kell kronózni a pknál saját bázisán. 09:00-ig.

FPS/JOULE KORLÁTOZÁSOK:

AEG/HPA: 1.67J,

DMR:2.32J

SNIPER: 3.34J

Thunder-B, 40-es és egyéb airsoft gránátok: játszanak. Működési elvtől függetlenül találatnak számítanak. Egy szoba normál méretű, helyiségben tartózkodóknak azonnali találat, az az kilövésnek számít, de medikelhető.

Nagyobb szoba, kinti terület 5 méteren belül okoznak találatot.

A járműt semmisíti minden nemű gránát + a speciális ping pong labdát kilövő ágyúk.

Gránát találatot lehet medikelni.

A pyrotechnikai eszközök bemutatása kötelező a szervezőnél és csak a szervező engedélyével lehet használni a kijelölt helyeken.

Épületeket tetejére tilos mászni. Kivételt képeznek az eligazításin megjelölt helyek.

OFF ZÓNA.

Idén a teaház, parkoló és a térképen pirossal jelzett terület off zóna, Teljesen tiltva van bármilyen fegyverkezelés. Larpozni bizniszezni természetesen lehet . (fesztelenített tár nélküli replika)

Éjszakai játékmenet

20:00-tól hajnali 04:00-ig éjszakai játékmenet van érvényben. Sniper és DMR replikák használata TILOS! Tracer használata vagy torkolattűz imitáció fegyverreplikára szerelt lámpával Kötelező.

SZIGORÚAN TILOS EGYEDÜL JÁTSZANI ESTE! (min 2 fő tűzpár)

Minden játékosnak JELEZNIE KELL A pkNAK HOGY merre van merre megy hova jár.

Alvás kempingezés fürdés/kajálás és kijárás

Minden résztvevő készüljön (2500-3000 ft) kemping zuhanyzó zsákkal. 3 évig vettem mindegyik frakciónak soha sem kaptam vissza. Biztosítok léceket, faanyagot és ponyvát, magatoknak húzzátok fel a mobil zuhanyt és a HQ-kat is.

Minden HQ-n létrehozunk egy mobil wc-t vagy kerti wc-t.

NORMÁLIS ANGOL WC A TEAHÁZBAN. + 4darab a pályán mobil wc + 2 pottyantó

A fürdővizet a teaházban a szervezővel tudjátok feltölteni tartályból. (szűrt tóvíz, klórozott)

Kijárás

Minden nap 06:00-08:00-tól tudtok elmenni boltba cigiért, kajáért. Ezen kívül csak személy és vagyonvédelmi okokból. Minden esetben ki kell jelentkezned a szerzőnél.

Kajálás (még kérdéses)

teljesen önműködő egységgel készülünk.

nonstop hideg üdítő apróbb kaják egész nap

reggeli-8-10-ig
ebéd-12-14-ig
vacsora-18-20-ig

Minden nap 10:00-ig meg kellene adni, hogy aznap ki mit kér ebédet és vacsorát, a lányok rögzítik a megrendelő asztalnál, esetleg azzal a megjegyzéssel, hány órára érkeznek-ennyi/A menüt és árakat a kiírás végén.

Áramellátás

Hűtők agregátor

Töltés világítás napelem nonstop a teaházban

EXTRA KÉRÉS ÉS SZABÁLYZAT

Az Off-Zóna (kemping zona) kivételével bárhol bármikor támadható vagy, beleértve a HQ-t is, akkor is ha eszel vagy alszol. Stb
Amennyiben fel van húzva egy sárga zászló az azt jelenti hogy az adott frakció kifingott és alszik kb mindenki. Kérlek tartsd tiszteletben attól függetlenül hogy ez egy larp játék. Nyílván belehet menni körbe lehet nézni stb.

ÉRINTÉS VÉDELEM ÉS EGYÉB SZABÁLYOK A VAGYON VÉDELEMRE

Senki semmilyen larp ötletnek mondott hülyeséggel NEM nyúlhat más, akkumulátor napelem aggregátor áramrendszeréhez és cuccához.  Ha bemerészkedsz egy HQ-ra CSAK  a kijelölt játék kellék raktárba turkálhatsz és csak azt viheted el amire az van rábélyegezve hogy kabul kellék.

Mindennemű veszekedés, hangos anyázás, káromkodás, azonnali kitiltást jelent és nem kérdezzük ki volt.

JÁTÉKSZABÁLYOK

Bármelyik testfelületen, felszerelésen, fegyverreplikán kapott találatnak minősül.

A játékos a találatot köteles "HIT, HIT", "Meg volt", "Találat" felkiáltással jelezni, majd a találat jelzőt, min.20X20 cm-es, narancssárga kendőt látványosan lobogtatni, fejére helyezni.

Erős szürkületben és sötétedéstől piros villogó lámpa használatával jelzik a találatot.

A halott játékos nem mozog, épületen kívül kúszva 1-2 métert, épületen belül nem mehet arrébb, hogy a játékot ne zavarja, nem beszélhet csak a medikért kiálthat. Köteles a fegyverét tüzelésre alkalmatlan módon tartani.

Kivérzési idő, medikelés gyógyítás menete visszaállás

Visszaálló pontok (Szállások) továbbiakban HQ támadható.

(Az előző év tapasztalatai alapján a támadható szállások/HQ-k olyan feszültséget generálnak a résztvevőkben, amitől kontrollálhatóságuk és irányíthatóságuk megszűnik, így a játékon az érzelmek elharapóznak, ennek megfékezése érdekében létrehoztunk egy kempingoffzonat a parkoló mögött ahol zavartalanul pihenhetsz és kajálhatsz. Bent a pályán minden percben számíthatsz támadásra.

A visszaállási idő minden játékos számára minimum 60 perc! (hq-n, tábori kórházban. Kijelölt visszaállóhelyeken.)

Az öngyilkos merénylőknek 2 órára módosul a visszaállási idő.

A kiállási időben pihenhetsz vagy ehetsz. De semmilyen larp tevékenységet nem végezhetsz részt. Tehát mintha nem is léteznél EZT KÖTELES VAGY SÁRGA MELLÉNYBEN VAGY PIROS SÁRGA TALÁLATJELZŐBEN JELEZNI. IGEN EVÉS KÖZBEN IS.

MEDIK LIMIT:

MINDEN FRAKCIÓNAK 10%-A LEHET MEDIK. Kötszert és infúzió készletet HOZATOK.
A medik szerep átruházható a hq-kon.

2* medikelhető mindenki 3.ra kiálló.

Tálib/afgán/egyéb minifrakciók egyéni medikelés (saját magad medikeled)

PMC/isaf/grs/ 2x medik 3.ra kiálló.
1.HIT kötszer +60mp. 2HITnél infúzió +120mp.


A kivérzési idő 10 perc, ez alatt a játékos abban az esetben hagyja csak el a helyét, ha a többi játékos további tűzharca közben, tűzvonalba kerül. Ebben az esetben is egy-két lépést léphet el maximum a kilövés helyszínétől, épületen belül inkább leguggol, lefekszik.
A medikelést kötözéssel kell megvalósítani (5m-es kötöző gézt a szervezők biztosítanak
A kötözés végtagok esetén (Kar, Láb) a találat helyén nyomókötéssel.
A fegyveres egységeknél a medik gyógyít vagy a kijelölt kórházban végezhető a gyógyítás, medik amíg kötszerrel rendelkezik, gyógyíthatja a játékosokat, mediket csak másik medik gyógyíthatja.


Dobatás
A játékos felszólíthatja ellenfelét a megadásra, amennyiben sikerült észrevétlenül háta mögé vagy oldalába kerülnie, és tiszta, biztos lövésre nyílik lehetősége. A felszólításnak, hangosnak, egyértelműnek kell lennie (pl. "Dobd el!", "Kezeket fel!", "Ne mozdulj, a felszólítottnak nem kötelező engedelmeskednie, de bölcsebben teszi, ha együttműködik. Ha a megadás mellett dönt a szokásos módon jár el és kiáll a játékból, de ebben az esetben TILOS kiáltással jelezni a találatot. (A fegyvert természetesen nem kell eldobni.) Amennyiben az ellenfél nem adja meg magát, szabadon tüzelhetünk rá. E szabály alkalmazásánál fontos mindkét fél részéről a sportszerű viselkedés. A dobatás kockázatainak felmérése, minden esetben a dobató felelőssége, ha megadás nélkül visszalőnek, nem lehet oka felháborodásra


Késelés:
A játékos észrevétlenül megközelíti ellenfelét, és gumikésével hozzáér vagy sebesült játékost aki medikelésre vár szintén gumi késével megérint. A megkéselt játékosnak TILOS hangosan jeleznie a késelést, találatjelzővel kisétál a játék kiírásban megjelölt helyre. A késelés imitálásának a gumikéssel, minimum 5 másodpercig kell tartania!

Pirotechnika:
A játékon a szervezők által biztosított vagy jóváhagyott pirotechnikai eszközökön kívül, SEMMILYEN PIROTECHNIKA NEM ENGEDÉLYEZETT!!!

BB és tárlimit
Minden frakciora vonatkozik

PISZTOLYOK: 3-5 táracska

AEG/HPA karabélyok: Real 6*/LOW 4*/MID 3*
Támogató 1 rakasz
DMR/Sniper: 100-120 BB max

SZIGORÚAN CSAK 1-ES lövés van érvényben. Kivétel ez alól a támogató. A támogatónak stimmelnie kell a MASZ2015ben leírtakhoz. Támogatót csak fekve, guggolva és/vagy kitámasztva valahova lehet használni. A támogatók este csak HQ védésre használhatóak piros tracerrel.


DRESS CODE
Lásd frakcióknál kiírt dresszkódok! SZIGORÚAN FOGOM VENNI

HQ TÁMADÁS

előfordulhat hogy a hq támadás alá kerül de kérlek ne erről szóljon a 3 nap. Senki sátrába NEM NYÚLHATSZ BELE.

MINDEN FRAKI köteles létrehozni egy HÁP-ot. ahová a játékkellékeket tárolja. Sajnos megesik hogy azt elrabolhatják.

HÁP: harcállás pont.

Tálibok fekhelyeik lakhelyeik mellett dobozban pl. Kérlek erre készülj, pl filccel ráírod h játékkellék.

KÖTELEZŐ SZEMÉLYI VÉDELEMRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK.

Ami kötelező Minden a játékon résztvevő játékosnak szervezőnek, vagy nézelődnek a játék területén:

Szemvédelem, mely történhet védőszemüveggel, vagy akár rácsos maszkkal is.

A védőszemüveg megfelelő védelmi képességének ellenőrzése, minden játékos számára kötelező, a védőszemüveget a játékosok maguknak szerzik be, maguk felelnek annak megfelelőségéért. A szemüveget a játékosoknak maguknak kell ellenőrizni, minimum azzal, hogy a szemüveget egy oszlopra, fatörzsre felhelyezve, arra közvetlen közelről lövést leadva egy minimum 390FPS torkolatú sebességű fegyverreplikával, azaz ellenőrzi, hogy kellően ellenálló-e a védőeszköz.

Amennyiben a szemüveged megsérül, és nem nyújt teljes védelmet, a találatjelzőt fejedre téve a lehető leghamarabb el kell hagynod az aktív játékteret és másik védőszemüveget kell felvenned.

A játék idején erősen ajánlott egyéb védő eszközök használata is a játékból adódó sérülések elkerülése végett.

Ilyen például a részleges,- vagy teljes arc védelem, a könyök, illetve térd védelem a testpáncél vagy vastag öltözet viselése, amely tompítja a lövedék becsapódási energiáját.

A játék ideje alatt csak és kizárólag az aktív játéktéren lehet tár a fegyverreplikákban.

A biztonsági zónába lépéskor kötelező a tárat a fegyverreplikából eltávolítani, a tár kivétele után két lövést leadni az esetlegesen a csőűrben maradt lövedék eltávolítása céljából majd a tűzkapcsolót biztonsági állásba kapcsolni.

A szemüveg viselése a játék végéig a biztonsági zónában is kötelező.

A játék folyamán az épületekben, illetve az épületek 10m-es vonzás körében, kizárólag 1-es lövés engedélyezett.

Amennyiben bármilyen baleset történik, az észlelő játékosnak azonnal hangos kiáltással jelezni kell a következő szavakkal: "Baleset, játék állj", majd ha van rádiója, a szervezők felé is jelentenie kell. Ha nincs, keres valakit, akinek van rádiója, vagy személyesen egy szervezőt. Ha a baleset az ottlétét igényli, addig kiabálsz, amíg oda nem ér valaki.

Senki nem tartózkodhat sem alkohol, sem drog, sem más tiltott vagy nem tiltott bódító szer hatása alatt a játék teljes területén illetve idején.

A játékszervezőknél vitás esetekre van alkohol szonda. És használhatják is.

A játékon bármilyen nemű, a szervezőknek előzetesen be nem mutatott eszköz használata szigorúan tilos.

Minden a játékon résztvevő játékosnak, az általa a játékon használt fegyverreplikát, eszközt a szervezők által erre előre kijelölt helyen, be kell, mutassa illetve mérésnek kell alávetnie.

Az elmondott szabályok be nem tartása súlyos szabályszegésnek minősül és azonnali kizárást von maga után. Ezen kívül minden lehetséges csatornán jelezzük a többi játék szervezőjének a szabályszegést.

BIZTONSÁGI SZABÁLYOK

a) Általános biztonsági szabályok:

-A játékon résztvevő minden játékos számára kötelező a teljes SZEM védelem, ajánlott a teljes FEJ védelem, valamint, a teljes testet lefedő ruházat. (Az év minden hónapjában)

-A szemüveg, arcvédő és egyéb védőfelszerelések a maximális védelmet kell biztosítsák a játékos számára. Új védőeszköz esetén kötelező ezen eszköz tesztelése!

-A védőmaszkot, szemüveget a játéktéren mindig viselni kell! A maszkot, szemüveget kilövés estén sem szabad levenni. A maszk-szemüveg levételére csak a játékszervező adhat engedélyt!

Acélrácsos szemvédő viselése engedélyezett, amennyiben a huzalvastagság meghaladja a 0.6mm-t és a rács szövése 4x4mm-nél sűrűbb. A rácsos szemvédőt használatba vétel előtt alaposan tesztelni kell! Polikarbonát lencséjű szemvédőknek meg kell feleljenek, az EN 166-F (EU) vagy ANSI Z87.1 (USA) szabványnak.

- Airsoft fegyverreplikával csak célzott lövést szabad leadni! Fedezék mögül kitartott ablakon-ajtónyíláson át bedugott stb. fegyverreplikával, vaktában tüzelni TILOS! - Kiesett játékosra, megkülönböztető jelzést viselő személyre lőni TILOS!

- Minden fegyverreplikát úgy kell kezelni, mintha töltve lenne! ("Töltetlen fegyver nem létezik!")

-A biztonsági zónában (parkolóban) a tárat a fegyverreplikába helyezni Szigorúan Tilos!

-A fegyverreplikák belövésére csak a külön, erre a célra kijelölt helyen van lehetőség! A tárat a játékkezdés előtt a szervező utasítása után szabad a fegyverreplikákba helyezni!

- Az airsoft fegyverreplikákat töltetlen állapotban, zárt tároló eszközben, lövedéktől (BB), akkumulátortól valamint tártól elkülönítve szabad csak szállítani. A játékra érkezés illetve onnan távozás közben és után, az ebből adódó esetleges büntetésekért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

c) Baleset:

Amennyiben a pályán ellátást igénylő sérülés történik, a játékot haladéktalanul fel kell függeszteni, és a szervezőt azonnal értesíteni kell!

Minden játékosnak tisztában kell lennie, alkalmaznia és tudnia kell a fegyverreplikák használata során a fegyverreplikák általános biztonsági szabályait.

Minden játékosnak KÖTELESSÉGE tisztában lenni az airsoft fegyverreplikákra vonatkozó hatályos jogszabályokkal.

FRAKCIÓKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

isaf - parancsnoki rendszerbe működik. erről kaptok eligazítást. Parancs betartása kötelező. Békefenntartó erők. Nem fosztogatnak hanem a békét építik a játék alatt betartva a PK-k utasításait.

PMC- nem értékelheti szürreálisan magas árfolyamon a játékkellékeket. Pénzért dolgozik, dolgoztat.

GRS...BARDI BANK.......

Police: nyomozás és rendfenntartás.

Afgán: afgán civil lakos. Semmilyen harci taktikai elemet nem vehet fel. Fegyvere lehet DE CSAK FEGYVER TARTÁSIVAL. A FEGYVERTARTÁSIT A POLICE FRAKCIÓBA TEHETI LE. AZ AFGÁN CIVIL KERESKEDHET, BIZNISZEZHET KAVARHAT, KEVERHET. AMINT FELVESZEL VALAMILYEN TAKTIKAI KIEGÉSZÍTŐT MÁR TÁLIB HARCOSNAK SZÁMÍTASZ.

TÁLIB: radikalizálódott afgán. nem számít, van e fegyvertartásid. Potenciális fenyegető ellenfél vagy.

A PIAC MAGA NEM TÁMADHATÓ ÉS NEM ROBBANTHATÓ VAGY RABOLHATÓ. CSAK KERESKEDÉSRE HASZNÁLHATÓ. ELŐFORDULHAT HOGY TŰZPÁRBAJ ALAKULHAT KI a piac területén. A piac vezetői viszont részt vehetnek bármilyen harcban.

viszont. a PIAC területén a 8-9-7-es épületeknél szigorúan csak másodlagos fegyver használható. Ezt kitáblázzuk majd.

A játékot csütörtök 08:00-10:00 között el kezdjük és tervezett szombat 18:00 fele véget ér.

Vasárnap kb 9 ig igyekezzünk elhagyni a területet de MINDENKI JELENTKEZZEN KI.

A SZERVEZŐK FENNTARTJÁK A MÓDOSÍTÁSOK JOGÁT.

csatorna kiosztások

ISAF 1

PMC 3

Afgánok/tálibok Sutiék 5 Laciék 6
GRS saját frekvencia
Bardi 313 saját
Bank: 7
Police mindenki számára elérhető 2-es csatorna + maguk között egyéni freki

szervező 8-as

Bármilyen probléma van közösen módosítunk és változtatunk

Ja hétfő kedd szerda lehet bulikázni a bázisépítés közben.