2021 MOSAHI SZABÁLYOK

3day MOSAHI 2021 eligazítás és játékszabályzat

Köszöntök mindenkit, újakat és régieket egyaránt. A célom és közös célunk Magyarország egyik legjobb larp/milsim játékát létrehozni és véghezvinni. Ehhez nem elég a szervező és pár játékos. Itt minden egyes résztvevőnek megvan a maga szerepe, beleértve azokat is akik hetekig nyírták a pályát. Ezért kérlek figyelmesen olvasd végig, ha kell 4x-is és igyekezzetek betartani a szabályokat. Nem fogunk gondolkozni azon ha valakit haza kell küldenünk.

Védőszemüveg viselése a pályára belépéstől a terület elhagyásáig kötelező. Alváskor is kempingzonaban is.

Mindenkinek a saját BB-jével kell kronózni regisztrációval egy időben a helyszínen.

FPS/JOULE KORLÁTOZÁSOK:

AEG/HPA: 1.67J,

DMR:2.32J

SNIPER: 3.34J

Thunder-B, 40-es és egyéb airsoft gránátok: játszanak. Működési elvtől függetlenül találatnak számítanak. Egy szoba normál méretű, helyiségben tartózkodóknak azonnali találat, az az kilövésnek számít.

Nagyobb szoba, kinti terület 5 méteren belül okoznak találatot.

A járműt semmisíti minden nemű gránát + a speciális ping pong labdát kilövő ágyúk.

Gránát találatot lehet medikelni.

A pyrotechnikai eszközök bemutatása kötelező a szervezőnél és csak a szervező engedélyével lehet használni a kijelölt helyeken.

Épületeket tetejére tilos mászni. Kivételt képez a 0.ás bejáratni épület.

OFF ZÓNA.

Idén a teaház, parkoló és a térképen pirossal jelzett terület off zóna, Teljesen tiltva van bármilyen fegyverkezelés. Larpozni bizniszezni természetesen lehet . (fesztelenített tárnélküli replika)

Éjszakai játékmenet

20:00-tól hajnali 04:00-ig éjszakai játékmenet van érvényben. Sniper és DMR replikák használata TILOS! Tracer használata vagy torkolattűz imitáció fegyverreplikára szerelt lámpával Kötelező. Sorozat használata tilos.

SZIGORÚAN TILOS EGYEDÜL JÁTSZANI ESTE!

Minden játékosnak JELEZNIE KELL A pkNAK HOGY merre van merre megy hova jár.

Alvás kempingezés fürdés/kajálás és kijárás

Minden résztvevő készüljön (2500-3000 ft) kemping zuhanyzó zsákkal. 3 évig vettem mindegyik frakciónak soha sem kaptam vissza. Biztosítok léceket, faanyagot és ponyvát, magatoknak húzzátok fel a mobilzuhanyt.

Minden HQ-n létrehozunk egy mobil wc-t vagy kerti wc-t, kézmosó állomással.

NORMÁLIS ANGOL WC A TEAHÁZBAN.

A vizeket a teaházban a szervezővel tudjátok feltölteni.

Kijárás

Minden nap 06:00-08:00-tól tudtok kimenni boltba cigiért, kajáért. Ezen kívül csak személy és vagyon védelmi okokból. Minden esetben ki kell jelentkezned a szerzőnél.

Kajálás

teljesen önműködő egységgel készülünk.

nonstop hideg üdítő apróbb kaják egész nap

REGGELI 07:30-tól

EBÉD 11:00-14:00

VACSI 18:00-20:00

A menüt és árakat a kiírás végén.

Áramellátás

Hűtők agregátor

Töltés világítás napelem nonstop a teaházban

EXTRA KÉRÉS ÉS SZABÁLYZAT

Az Off-Zóna (kemping zona) kivételével bárhol bármikor támadható vagy, beleértve a HQ-t is, akkor is ha eszel vagy alszol. Stb

Minden nemű veszekedés, hangos anyázás, káromkodás, azonnali kitiltást jelent és nem kérdezzük ki volt.

JÁTÉKSZABÁLYOK

Bármelyik testfelületen, felszerelésen, fegyverreplikán kapott találatnak minősül.

A játékos a találatot köteles "HIT, HIT", "Meg volt", "Találat" felkiáltással jelezni, majd a találat jelzőt, min.20X20 cm-es, narancssárga kendőt látványosan lobogtatni, fejére helyezni.

Erős szürkületben és sötétedéstől piros villogó lámpa használatával jelzik a találatot.

A halott játékos nem mozog, épületen kívül kúszva 1-2 métert, épületen belül nem mehet arrébb, hogy a játékot ne zavarja, nem beszélhet csak a medikért kiálthat. Köteles a fegyverét tüzelésre alkalmatlan módon tartani.

Kivérzési idő, medikelés gyógyítás menete visszaállás

Visszaálló pontok (Szállások) továbbiakban HQ támoadható.

(Az előző év tapasztalatai alapján a támadható szállások/HQ-k olyan feszültséget generálnak a résztvevőkben, amitől kontrollálhatóságuk és irányíthatóságuk megszűnik, így a játékon az érzelmek elharapóznak, ennek megfékezése érdekében létrehoztunk egy kemlingoffzonat a parkoló mögött ahol zavartalanul pihenhetsz és kajláhatsz. Bent a pályán minden percben számíthatsz támadásra.

A visszaállási idő minden játékos számára minimum 60 perc! (hq-n, tábori korházban. Kijelölt visszaállóhelyeken.)

Az öngyilkos merénylőknek 2 órára módosul a visszaállási idő.

A kiállási időben pihenhetsz vagy ehetsz. De semmilyen larp tevékenységet nem végezhetsz részt. Tehát mintha nem is léteznél EZT KÖTELES VAGY SÁRGA MELLÉNYBEN VAGY PIROS SÁRGA TALÁLATJELZŐBEN JELEZNI. IGEN EVÉS KÖZBEN IS.

MEDIK LIMIT:

MINDEN FRAKCIÓNAK 10%-A LEHE MEDIK. Kötszert a szervező ad. A medik szerep átruházható a hq-kon.

2* medikelhető mindenki 3.ra kiálló.

Tálib/afgánnál egyéni

PMC/isaf/grs majd a vezető eldönti


A kivérzési idő 10 perc, ez alatt a játékos abban az esetben hagyja csak el a helyét, ha a többi játékos további tűzharca közben, tűzvonalba kerül. Ebben az esetben is egy-két lépést léphet el maximum a kilövés helyszínétől, épületen belül inkább leguggol, lefekszik.
A medikelést kötözéssel kell megvalósítani (5m-es kötőző gézt a szervezők biztosítanak
A kötözés végtagok esetén (Kar, Láb) a találat helyén nyomókötéssel.
A fegyveres egységeknél a medik gyógyít vagy a kijelölt kórházban végezhető a gyógyítás, medik amíg kötszerrel rendelkezik, gyógyíthatja a játékosokat, mediket csak másik medik gyógyíthatja.
Dobatás
A játékos felszólíthatja ellenfelét a megadásra, amennyiben sikerült észrevétlenül háta mögé vagy oldalába kerülnie, és tiszta, biztos lövésre nyílik lehetősége. A felszólításnak, hangosnak, egyértelműnek kell lennie (pl. "Dobd el!", "Kezeket fel!", "Ne mozdulj, a felszólítottnak nem kötelező engedelmeskednie, de bölcsebben teszi, ha együttműködik. Ha a megadás mellett dönt a szokásos módon jár el és kiáll a játékból, de ebben az esetben TILOS kiáltással jelezni a találatot. (A fegyvert természetesen nem kell eldobni.) Amennyiben az ellenfél nem adja meg magát, szabadon tüzelhetünk rá. E szabály alkalmazásánál fontos mindkét fél részéről a sportszerű viselkedés. A dobatás kockázatainak felmérése, minden esetben a dobató felelőssége, ha megadás nélkül visszalőnek, nem lehet oka felháborodásra
Késelés:
A játékos észrevétlenül megközelíti ellenfelét, és gumikésével hozzáér vagy sebesült játékost aki medikelésre vár szintén gumi késével megérint. A megkéselt játékosnak TILOS hangosan jeleznie a késelést, találatjelzővel kisétál a játék kiírásban megjelölt helyre. A késelés imitálásának a gumikéssel, minimum 5 másodpercig kell tartania!

Pirotechnika:
A játékon a szervezők által biztosított vagy jóváhagyott pirotechnikai eszközökön kívül, SEMMILYEN PIROTECHNIKA NEM ENGEDÉLYEZETT!!!
BB és tárlimit
Minden frakciora vonatkozik

HIGH TEKERŐS TIILTVA

REAL LOW MID JÁTSZIK. KB ANNYIT VIGYÉL AMENNYIT A MELLÉNYED TÁRTARTÓIBA ELTUDSZ VINNI. DE MAX 300-400

DME SNIPER UGYANEZ.

Támogató:2000db max motoros tár.

A pályán TILOS TÖLTÖGETNI. Csak HQ.

DRESS CODE
Lásd frakcióknál kiírt dresszkódok!

HQ TÁMADÁS

előfordulhat hogy a hq támadás alá kerül de kérlek ne erről szóljon a 3 nap. Senki sátrába NEM NYÚLHATSZ BELE.

MINDEN FRAKI kötele kijelölni egy helyet ahová a játékkellékeket tárolja. Sajnos megesik hogy azt lerabolhatják.

KÖTELEZŐ SZEMÉLYI VÉDELEMRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK.

Ami kötelező Minden a játékon résztvevő játékosnak szervezőnek, vagy nézelődőnek a játék területén:

Szemvédelem, mely történhet védőszemüveggel, vagy akár rácsos maszkkal is.

A védőszemüveg megfelelő védelmi képességének ellenőrzése, minden játékos számára kötelező, a védőszemüveget a játékosok maguknak szerzik be, maguk felelnek annak megfelelőségéért. A szemüveget a játékosoknak maguknak kell ellenőrizni, minimum azzal, hogy a szemüveget egy oszlopra, fatörzsre felhelyezve, arra közvetlen közelről lövést leadva egy minimum 390FPS torkolatú sebességű fegyverreplikával, azaz ellenőrzi, hogy kellően ellenálló-e a védőeszköz.

Amennyiben a szemüveged megsérül, és nem nyújt teljes védelmet, a találatjelzőt fejedre téve a lehető leghamarabb el kell hagynod az aktív játékteret és másik védőszemüveget kell felvenned.

A játék idején erősen ajánlott egyéb védő eszközök használata is a játékból adódó sérülések elkerülése végett.

Ilyen például a részleges,- vagy teljes arc védelem, a könyök, illetve térd védelem a testpáncél vagy vastag öltözet viselése, amely tompítja a lövedék becsapódási energiáját.

A játék ideje alatt csak és kizárólag az aktív játéktéren lehet tár a fegyverreplikákban.

A biztonsági zónába lépéskor kötelező a tárat a fegyverreplikából eltávolítani, a tár kivétele után két lövést leadni az esetlegesen a csőűrben maradt lövedék eltávolítása céljából majd a tűzkapcsolót biztonsági állásba kapcsolni.

A szemüveg viselése a játék végéig a biztonsági zónában is kötelező.

A játék folyamán az épületekben, illetve az épületek 10m-es vonzás körében, kizárólag 1-es lövés engedélyezett.

Amennyiben bármilyen baleset történik, az észlelő játékosnak azonnal hangos kiáltással jelezni kell a következő szavakkal: "Baleset, játék állj", majd ha van rádiója, a szervezők felé is jelentenie kell. Ha nincs, keres valakit, akinek van rádiója, vagy személyesen egy szervezőt. Ha a baleset az ottlétét igényli, addig kiabálsz, amíg oda nem ér valaki.

Senki nem tartózkodhat sem alkohol, sem drog, sem más tiltott vagy nem tiltott bódító szer hatása alatt a játék teljes területén illetve idején.

A játékszervezőknél vitás esetekre van alkohol szonda. És használhatják is.

A játékon bármilyen nemű, a szervezőknek előzetesen be nem mutatott eszköz használata szigorúan tilos.

Minden a játékon résztvevő játékosnak, az általa a játékon használt fegyverreplikát, eszközt a szervezők által erre előre kijelölt helyen, be kell, mutassa illetve mérésnek kell alávetnie.

Az elmondott szabályok be nem tartása súlyos szabályszegésnek minősül és azonnali kizárást von maga után. Ezen kívül minden lehetséges csatornán jelezzük a többi játék szervezőjének a szabályszegést.

BIZTONSÁGI SZABÁLYOK

a) Általános biztonsági szabályok:

-A játékon résztvevő minden játékos számára kötelező a teljes SZEM védelem, ajánlott a teljes FEJ védelem, valamint, a teljes testet lefedő ruházat. (Az év minden hónapjában)

-A szemüveg, arcvédő és egyéb védőfelszerelések a maximális védelmet kell biztosítsák a játékos számára. Új védőeszköz esetén kötelező ezen eszköz tesztelése!

-A védőmaszkot, szemüveget a játéktéren mindig viselni kell! A maszkot, szemüveget kilövés estén sem szabad levenni. A maszk-szemüveg levételére csak a játékszervező adhat engedélyt!

Acélrácsos szemvédő viselése engedélyezett, amennyiben a huzalvastagság meghaladja a 0.6mm-t és a rács szövése 4x4mm-nél sűrűbb. A rácsos szemvédőt használatba vétel előtt alaposan tesztelni kell! Polikarbonát lencséjű szemvédőknek meg kell feleljenek, az EN 166-F (EU) vagy ANSI Z87.1 (USA) szabványnak.

- Airsoft fegyverreplikával csak célzott lövést szabad leadni! Fedezék mögül kitartott ablakon-ajtónyíláson át bedugott stb. fegyverreplikával, vaktában tüzelni TILOS! - Kiesett játékosra, megkülönböztető jelzést viselő személyre lőni TILOS!

- Minden fegyvereplikát úgy kell kezelni, mintha töltve lenne! ("Töltetlen fegyver nem létezik!")

-A biztonsági zónában (parkolóban) a tárat a fegyverreplikába helyezni Szigorúan Tilos!

-A fegyverreplikák belövésére csak a külön, erre a célra kijelölt helyen van lehetőség! A tárat a játékkezdés előtt a szervező utasítása után szabad a fegyverreplikkába helyezni!

- Az airsoft fegyverreplikákat töltetlen állapotban, zárt tároló eszközben, lövedéktől (BB), akkumulátortól valamint tártól elkülönítve szabad csak szállítani. A játékra érkezés illetve onnan távozás közben és után, az ebből adódó esetleges büntetésekért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

c) Baleset:

Amennyiben a pályán ellátást igénylő sérülés történik, a játékot haladéktalanul fel kell függeszteni, és a szervezőt azonnal értesíteni kell!

Minden játékosnak tisztában kell lennie, alkalmaznia és tudnia kell a fegyverreplikák használata során a fegyvereplikák általános biztonsági szabályait.

Minden játékosnak KÖTELESSÉGE tisztában lenni az airsoft fegyverreplikákra vonatkozó hatályos jogszabályokkal.

FRAKCIÓKRA VONATKOZÓ SAZBÁLYOK

isaf - parancsnoki rendszerbe működik. erről kaptok eligazítást. Parancs betartása kötelező. Békefenntartó erők. Nem fosztogatnak hanem a békét építik a játék alatt betartva a PK-k utasításait.

PMC- nem értékelheti szürreálisan magas árfolyamon a játékkellékeket. Pénzért dolgozik, dolgoztat.

GRS...

Police: nyomozás és rendfenntartás.

Afgán: afgán civil lakos. Semmilyen harci tektikai elemet nem vehet fel. Fegyere lehet DE CSAK FEGYVER TARTÁSIVAL. A FEGYERTARTÁSIT AZ ISAF FRAKCIÓBA TEHETI LE. AZ AFGÁN CIVIL KERESKEDHET, BIZNISZELHET KAVARHAT, KEVERHET. AMINT FELVESZEL VALAMILYEN TAKTIKI KIEGÉSZÍTŐT MÁR TÁLIB HARCOSNAK SZÁMÍTASZ.

TÁLIB: radikalizálódott afgán. nem számít, van e fegyvertartásid. Potenciális fenyegető ellenfél vagy.

A PIAC MAGA NEM TÁMADHATÓ ÉS NEM ROBBANTHATÓ VAGY RABOLHATÓ. CSAK KERESKEDÉSRE HASZNÁLHATÓ. ELŐFORDULHAT HOGY TŰZPÁRBALY ALAKULHAT KI a piac területén. A piac vezetői viszont részt vehetnek bármilyen harcban.

A játékot csütörtök 08:00-09:00 között el kezdjük és tervezett szombat 18:00 fele véget ér.

Vasárnap kb 9 ig igyekezzünk elhagyni a területet de MINDENKI JELENTKEZZEN KI.

Reggeli

Szendvicsek-folyamatosan rendelhető, tartalmas(szalámi, sonka) verzió -350Ft

Lángos-sós, fokhagymás -300Ft

Virsli 1pár, mustár és péksütemény -390Ft

Házi, ízletes tojásrántotta(3 tojásból, péksüteménnyel -350Ft

Napi meglepetések várhatók...

Főételek

Tartalmas, nem kis menü mennyiség

Rántott sajt rizs/hasábburgonya - 1200Ft

Spagetti, bolognai -1000Ft

Csirkemell rántva(2szelet)rizs/hasáb -1390Ft

Pulyka Cordon(2szelet)rizs/hasáb -1390Ft

Napi egytál étel -1000Ft

Gulyás

Lecsó

Bakonyi betyár leves

Napi meglepetés még várható

Italok-jéghideg italok, egész nap:

Fanta(narancs, bodza) -300 Ft

Coca-Cola -320Ft

Sprite -300Ft

Ice tea(citrom, barack) -300Ft

Ásványvíz(mentes, savas) -180Ft

Energiaital Hell termékek -250Ft

Jegeskávék -300Ft

Alkoholmentes sörök

Gösser/lime-mango -320Ft

Soproni fekete ribizli -300Ft

Soproni lime-menta -300Ft

Soproni meggyes -300 Ft

Kávé folyamatosan-becsületkasszás

Bakasis van!

SZERVEZŐK ÉS PARANCSNOKOK ELÉRHETŐSÉGE

06305171212 COLIC ÁDÁM FŐSZERVEZŐ ÉS TULAJDONOS

Tóth László - Killer Kaller szervező 06301639462

Csuka Gábor Teaház hassan 06202619747

Sipos Gergő Afgán Pk és szervző segéd06304701356

GRS Fokis István 06303954790

Szlovák Vezetőség+421944173712

PMC:06203982555

police papamaci06205738133