2021 MOSAHI SZABÁLYOK

3day MOSAHI 2022 eligazítás és játékszabályzat

Köszöntök mindenkit, újakat és régieket egyaránt. A célom és közös célunk Magyarország egyik legjobb larp/milsim játékát létrehozni és véghez vinni. Ehhez nem elég a szervező és pár játékos. Itt minden egyes résztvevőnek megvan a maga szerepe, beleértve azokat is akik hetekig dolgoztak a pályán. Ezért kérlek figyelmesen olvasd végig, ha kell 4x-is és igyekezzetek betartani a szabályokat. Nem fogunk gondolkozni azon ha valakit haza kell küldenünk.

Védőszemüveg viselése a pályára belépéstől a terület elhagyásáig kötelező. Alváskor is kempingzonaban is.

Kötelező továbbá 1 normálisan működő rádió. Igen, mindenkinek. Van rá 7 hónapotok. Ha kell segíteni benne rendelni programozni szóljatok segítek.

Mindenkinek a saját BB-jével kell kronózni regisztrációval egy időben a helyszínen.

FPS/JOULE KORLÁTOZÁSOK:

AEG/HPA: 1.67J,

DMR:2.32J

SNIPER: 3.34J

Thunder-B, 40-es és egyéb airsoft gránátok: játszanak. Működési elvtől függetlenül találatnak számítanak. Egy szoba normál méretű, helyiségben tartózkodóknak azonnali találat, az az kilövésnek számít.

Nagyobb szoba, kinti terület 5 méteren belül okoznak találatot.

A járműt semmisíti minden nemű gránát + a speciális ping pong labdát kilövő ágyúk.

Gránát találatot lehet medikelni.

A pyrotechnikai eszközök bemutatása kötelező a szervezőnél és csak a szervező engedélyével lehet használni a kijelölt helyeken.

Épületeket tetejére tilos mászni. Kivételt képeznek az erre speciálisan kijelölt épületek.

OFF ZÓNA.

Idén a teaház, parkoló és a térképen pirossal jelzett terület off zóna, Teljesen tiltva van bármilyen fegyverkezelés. Larpozni bizniszezni természetesen lehet . (fesztelenített tárnélküli replika). Erről a felbérelt security vagy/és az Afgán Rendőrség gondoskodik.

Éjszakai játékmenet

20:00-tól hajnali 04:00-ig éjszakai játékmenet van érvényben. Sniper és DMR replikák használata TILOS! Tracer használata vagy torkolattűz imitáció fegyverreplikára szerelt lámpával Kötelező. Sorozat használata tilos.

SZIGORÚAN TILOS EGYEDÜL ELŐZETES JELENTKEZÉS NÉLKÜL ÉJSZAKA JÁTSZANI.

Minden játékosnak JELEZNIE KELL A pk-NAK HOGY merre van merre megy hova jár.

Alvás kempingezés fürdés/kajálás és kijárás

Minden résztvevő készüljön (2500-3000 ft) kemping zuhanyzó zsákkal. 3 évig vettem mindegyik frakciónak soha sem kaptam vissza. Biztosítok léceket, faanyagot és ponyvát, magatoknak húzzátok fel a mobilzuhanyt.

Minden HQ-n létrehozunk egy mobil wc-t vagy kerti wc-t, kézmosó állomással.

NORMÁLIS ANGOL WC A TEAHÁZBAN, ivóvíz folyamatosan a teaházban. VÍZ NYERŐ LEHETŐSÉG 3 db tartályból.

Kijárás

Minden nap 06:00-08:00-tól tudtok kimenni boltba cigiért, kajáért. Ezen kívül csak személy és vagyon védelmi okokból. Minden esetben ki kell jelentkezned a szerzőnél.

Kajálás

teljesen önműködő egységgel készülünk.

nonstop hideg üdítő apróbb kaják egész nap

REGGELI 07:30-tól

EBÉD 11:00-14:00

VACSI 18:00-20:00

A menüt és árakat a kiírás végén.

Áramellátás

Hűtők agregátor

Töltés világítás napelem nonstop a teaházban

EXTRA KÉRÉS ÉS SZABÁLYZAT

Az Off-Zóna (kemping zona) kivételével bárhol bármikor támadható vagy, beleértve a HQ-t is, akkor is ha eszel vagy alszol. Stb

Minden nemű veszekedés, hangos anyázás, káromkodás, azonnali kitiltást jelent és nem kérdezzük ki volt.

JÁTÉKSZABÁLYOK

Bármelyik testfelületen, felszerelésen, fegyverreplikán kapott találatnak minősül.

A játékos a találatot köteles "HIT, HIT", "Meg volt", "Találat" felkiáltással jelezni, majd a találat jelzőt, min.20X20 cm-es, narancssárga kendőt látványosan lobogtatni, fejére helyezni.

Erős szürkületben és sötétedéstől piros villogó lámpa használatával jelzik a találatot.

A halott játékos nem mozog, épületen kívül kúszva 1-2 métert, épületen belül nem mehet arrébb, hogy a játékot ne zavarja, nem beszélhet csak a medikért kiálthat. Köteles a fegyverét tüzelésre alkalmatlan módon tartani.

Kivérzési idő, medikelés gyógyítás menete visszaállás

Visszaálló pontok (Szállások) továbbiakban HQ támoadható.

(Az előző év tapasztalatai alapján a támadható szállások/HQ-k olyan feszültséget generálnak a résztvevőkben, amitől kontrollálhatóságuk és irányíthatóságuk megszűnik, így a játékon az érzelmek elharapóznak, ennek megfékezése érdekében létrehoztunk egy kemping-offzona-t a tónál ahol zavartalanul pihenhetsz és kajálhatsz. Bent a pályán minden percben számíthatsz támadásra.

A visszaállási idő minden játékos számára minimum 60-120 perc! (hq-n, tábori korházban. Kijelölt visszaállóhelyeken.)

Az öngyilkos merénylőknek 2 órára módosul a visszaállási idő.

A kiállási időben pihenhetsz vagy ehetsz. De semmilyen larp tevékenységet nem végezhetsz részt. Tehát mintha nem is léteznél EZT KÖTELES VAGY SÁRGA MELLÉNYBEN VAGY PIROS SÁRGA TALÁLATJELZŐBEN JELEZNI. IGEN EVÉS KÖZBEN IS.

MEDIK LIMIT:

MINDEN FRAKCIÓNAK 10%-A LEHET MEDIK. Kötszert a szervező ad. A medik szerep átruházható a hq-kon. KÉREK MINDEN FRAKCIÓT HOGY KÉSZÜLJÖN VÖRÖS KERESZTES SZALAGGAL VAGY MEDIK FELVARRÓVAL ESETLEG orvos medik feliratú névtáblával stb. Szeretnénk ha jól felismerhető lenne a medik a játékon minden frakcióba.

2* medikelhető mindenki 3.ra kiálló.

Tálib/afgánnál egyéni visszaállás.

PMC/isaf/grs majd a vezető eldönti


A kivérzési idő 10 perc, ez alatt a játékos abban az esetben hagyja csak el a helyét, ha a többi játékos további tűzharca közben, tűzvonalba kerül. Ebben az esetben is egy-két lépést léphet el maximum a kilövés helyszínétől, épületen belül inkább leguggol, lefekszik.
A medikelést kötözéssel kell megvalósítani (5m-es kötőző gézt a szervezők biztosítanak
A kötözés végtagok esetén (Kar, Láb) a találat helyén nyomókötéssel.
A fegyveres egységeknél a medik gyógyít vagy a kijelölt kórházban végezhető a gyógyítás, medik amíg kötszerrel rendelkezik, gyógyíthatja a játékosokat, mediket csak másik medik gyógyíthatja.
Dobatás
A játékos felszólíthatja ellenfelét a megadásra, amennyiben sikerült észrevétlenül háta mögé vagy oldalába kerülnie, és tiszta, biztos lövésre nyílik lehetősége. A felszólításnak, hangosnak, egyértelműnek kell lennie (pl. "Dobd el!", "Kezeket fel!", "Ne mozdulj, a felszólítottnak nem kötelező engedelmeskednie, de bölcsebben teszi, ha együttműködik. Ha a megadás mellett dönt a szokásos módon jár el és kiáll a játékból, de ebben az esetben TILOS kiáltással jelezni a találatot. (A fegyvert természetesen nem kell eldobni.) Amennyiben az ellenfél nem adja meg magát, szabadon tüzelhetünk rá. E szabály alkalmazásánál fontos mindkét fél részéről a sportszerű viselkedés. A dobatás kockázatainak felmérése, minden esetben a dobató felelőssége, ha megadás nélkül visszalőnek, nem lehet oka felháborodásra
Késelés:
A játékos észrevétlenül megközelíti ellenfelét, és gumikésével hozzáér vagy sebesült játékost aki medikelésre vár szintén gumi késével megérint. A megkéselt játékosnak TILOS hangosan jeleznie a késelést, találatjelzővel kisétál a játék kiírásban megjelölt helyre. A késelés imitálásának a gumikéssel, minimum 5 másodpercig kell tartania!

Pirotechnika:
A játékon a szervezők által biztosított vagy jóváhagyott pirotechnikai eszközökön kívül, SEMMILYEN PIROTECHNIKA NEM ENGEDÉLYEZETT!!!
BB és tárlimit
Minden frakciora vonatkozik

HIGH TEKERŐS TIILTVA

REAL LOW MID JÁTSZIK. MAX 300db

DME SNIPER UGYANEZ. 120db max

Támogató:2000db max motoros tár.

A pályán TILOS TÖLTÖGETNI. Csak HQ.

DRESS CODE
Lásd frakcióknál kiírt dresszkódok!

HQ TÁMADÁS

előfordulhat hogy a hq támadás alá kerül de kérlek ne erről szóljon a 3 nap. Senki sátrába NEM NYÚLHATSZ BELE.

MINDEN FRAKI köteles kijelölni egy helyet ahová a játékkellékeket tárolja. Sajnos megesik hogy azt lerabolhatják.

KÖTELEZŐ SZEMÉLYI VÉDELEMRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK.

Ami kötelező Minden a játékon résztvevő játékosnak szervezőnek, vagy nézelődőnek a játék területén:

Szemvédelem, mely történhet védőszemüveggel, vagy akár rácsos maszkkal is.

A védőszemüveg megfelelő védelmi képességének ellenőrzése, minden játékos számára kötelező, a védőszemüveget a játékosok maguknak szerzik be, maguk felelnek annak megfelelőségéért. A szemüveget a játékosoknak maguknak kell ellenőrizni, minimum azzal, hogy a szemüveget egy oszlopra, fatörzsre felhelyezve, arra közvetlen közelről lövést leadva egy minimum 390FPS torkolatú sebességű fegyverreplikával, azaz ellenőrzi, hogy kellően ellenálló-e a védőeszköz.

Amennyiben a szemüveged megsérül, és nem nyújt teljes védelmet, a találatjelzőt fejedre téve a lehető leghamarabb el kell hagynod az aktív játékteret és másik védőszemüveget kell felvenned.

A játék idején erősen ajánlott egyéb védő eszközök használata is a játékból adódó sérülések elkerülése végett.

Ilyen például a részleges,- vagy teljes arc védelem, a könyök, illetve térd védelem a testpáncél vagy vastag öltözet viselése, amely tompítja a lövedék becsapódási energiáját.

A játék ideje alatt csak és kizárólag az aktív játéktéren lehet tár a fegyverreplikákban.

A biztonsági zónába lépéskor kötelező a tárat a fegyverreplikából eltávolítani, a tár kivétele után két lövést leadni az esetlegesen a csőűrben maradt lövedék eltávolítása céljából majd a tűzkapcsolót biztonsági állásba kapcsolni.

A szemüveg viselése a játék végéig a biztonsági zónában is kötelező.

A játék folyamán az épületekben, illetve az épületek 10m-es vonzás körében, kizárólag 1-es lövés engedélyezett.

Amennyiben bármilyen baleset történik, az észlelő játékosnak azonnal hangos kiáltással jelezni kell a következő szavakkal: "Baleset, játék állj", majd ha van rádiója, a szervezők felé is jelentenie kell. Ha nincs, keres valakit, akinek van rádiója, vagy személyesen egy szervezőt. Ha a baleset az ottlétét igényli, addig kiabálsz, amíg oda nem ér valaki.

Senki nem tartózkodhat sem alkohol, sem drog, sem más tiltott vagy nem tiltott bódító szer hatása alatt a játék teljes területén illetve idején.

A játékszervezőknél vitás esetekre van alkohol szonda. És használhatják is.

A játékon bármilyen nemű, a szervezőknek előzetesen be nem mutatott eszköz használata szigorúan tilos.

Minden a játékon résztvevő játékosnak, az általa a játékon használt fegyverreplikát, eszközt a szervezők által erre előre kijelölt helyen, be kell, mutassa illetve mérésnek kell alávetnie.

Az elmondott szabályok be nem tartása súlyos szabályszegésnek minősül és azonnali kizárást von maga után. Ezen kívül minden lehetséges csatornán jelezzük a többi játék szervezőjének a szabályszegést.

BIZTONSÁGI SZABÁLYOK

a) Általános biztonsági szabályok:

-A játékon résztvevő minden játékos számára kötelező a teljes SZEM védelem, ajánlott a teljes FEJ védelem, valamint, a teljes testet lefedő ruházat. (Az év minden hónapjában)

-A szemüveg, arcvédő és egyéb védőfelszerelések a maximális védelmet kell biztosítsák a játékos számára. Új védőeszköz esetén kötelező ezen eszköz tesztelése!

-A védőmaszkot, szemüveget a játéktéren mindig viselni kell! A maszkot, szemüveget kilövés estén sem szabad levenni. A maszk-szemüveg levételére csak a játékszervező adhat engedélyt!

Acélrácsos szemvédő viselése engedélyezett, amennyiben a huzalvastagság meghaladja a 0.6mm-t és a rács szövése 4x4mm-nél sűrűbb. A rácsos szemvédőt használatba vétel előtt alaposan tesztelni kell! Polikarbonát lencséjű szemvédőknek meg kell feleljenek, az EN 166-F (EU) vagy ANSI Z87.1 (USA) szabványnak.

- Airsoft fegyverreplikával csak célzott lövést szabad leadni! Fedezék mögül kitartott ablakon-ajtónyíláson át bedugott stb. fegyverreplikával, vaktában tüzelni TILOS! - Kiesett játékosra, megkülönböztető jelzést viselő személyre lőni TILOS!

- Minden fegyvereplikát úgy kell kezelni, mintha töltve lenne! ("Töltetlen fegyver nem létezik!")

-A biztonsági zónában (parkolóban) a tárat a fegyverreplikába helyezni Szigorúan Tilos!

-A fegyverreplikák belövésére csak a külön, erre a célra kijelölt helyen van lehetőség! A tárat a játékkezdés előtt a szervező utasítása után szabad a fegyverreplikkába helyezni!

- Az airsoft fegyverreplikákat töltetlen állapotban, zárt tároló eszközben, lövedéktől (BB), akkumulátortól valamint tártól elkülönítve szabad csak szállítani. A játékra érkezés illetve onnan távozás közben és után, az ebből adódó esetleges büntetésekért a szervezők felelősséget nem vállalnak.

c) Baleset:

Amennyiben a pályán ellátást igénylő sérülés történik, a játékot haladéktalanul fel kell függeszteni, és a szervezőt azonnal értesíteni kell!

Minden játékosnak tisztában kell lennie, alkalmaznia és tudnia kell a fegyverreplikák használata során a fegyvereplikák általános biztonsági szabályait.

Minden játékosnak KÖTELESSÉGE tisztában lenni az airsoft fegyverreplikákra vonatkozó hatályos jogszabályokkal.

FRAKCIÓKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

isaf - parancsnoki rendszerbe működik. erről kaptok eligazítást. Parancs betartása kötelező. Békefenntartó erők. Nem fosztogatnak hanem a békét építik a játék alatt betartva a PK-k utasításait.

PMC- nem értékelheti szürreálisan magas árfolyamon a játékkellékeket. Pénzért dolgozik, dolgoztat.

GRS titkos

Police: nyomozás és rendfenntartás külömböző küldetések biztosítása és elvégzése

Afgán: afgán civil lakos. Semmilyen harci taktikai kiegészítőt nem vehet fel. Fegyvere lehet DE CSAK FEGYVER TARTÁSIVAL. A FEVGYERTARTÁSIT AZ POLICE FRAKCIÓBA TEHETI LE. AZ AFGÁN CIVIL KERESKEDHET, BIZNISZEZHET KAVARHAT, KEVERHET. AMINT FELVESZEL VALAMILYEN TAKTIKAI KIEGÉSZÍTŐT MÁR TÁLIB HARCOSNAK SZÁMÍTASZ.

TÁLIB: radikalizálódott afgán. nem számít, van e fegyvertartásid. Potenciális fenyegető ellenfél vagy.

A PIAC MAGA NEM TÁMADHATÓ ÉS NEM ROBBANTHATÓ VAGY RABOLHATÓ. CSAK KERESKEDÉSRE HASZNÁLHATÓ. ELŐFORDULHAT HOGY TŰZPÁRBALY ALAKULHAT KI a piac területén. A piac vezetői viszont részt vehetnek bármilyen harcban.

A játékot csütörtök 08:00-09:00 között el kezdjük és tervezett szombat 18:00 fele véget ér.

Vasárnap kb 9 ig igyekezzünk elhagyni a területet de MINDENKI JELENTKEZZEN KI HA ELMEGY.

Reggeli

Hamarosan frissűl

Főételek

Tartalmas, nem kis menü mennyiség

Rántott sajt rizs/hasábburgonya

Spagetti, bolognai

Csirkemell rántva(2szelet)rizs/hasáb

Pulyka Cordon(2szelet)rizs/hasáb

Napi egytál étel

Gulyás

Lecsó

Bakonyi betyár leves

Napi meglepetés még várható

Italok-jéghideg italok, egész nap:

Fanta(narancs, bodza)

Coca-Cola

Sprite

Ice tea(citrom, barack)

Ásványvíz(mentes, savas)

Energiaital Hell termékek

Jegeskávék

Alkoholmentes sörök

Gösser/lime-mango

Soproni fekete ribizli

Soproni lime-menta

Soproni meggyes

Kávé folyamatosan-becsületkasszás

Bakasis van!

SZERVEZŐK ÉS PARANCSNOKOK ELÉRHETŐSÉGE

06305171212 COLIC ÁDÁM FŐSZERVEZŐ ÉS TULAJDONOS

szervezés alatt